Un centenar d'entitats es concentren davant de les Corts per a reclamar que es recupere el dret civil valencià

L´Associació de Juristes Valencians exigeix que aquesta competència es reintegre a la Generalitat, tal com preveu l'Estatut.

Un centenar d\'entitats es concentren davant de les Corts per a reclamar que es recupere el dret civil valencià
Un centenar d'entitats es concentren davant de les Corts per a reclamar que es recupere el dret civil valencià

L´Associació de Juristes Valencians i un centenar d'associacions es concentren aquest dimecres a les Corts per a sol·licitar "amb caràcter d'urgència" que s'inicie una reforma constitucional que permeta a la Comunitat Valenciana legislar en matèria de dret civil. La "reintegració" d'aquesta competència a la Generalitat, prevista en l'Estatut, afecta aspectes com el règim econòmic matrimonial, la custòdia compartida i les unions de fet.

Les Corts van iniciar el procediment de modificació tècnica de la Constitució l'octubre de 2018 però, segons assegura l'associació, l'avançament electoral a la Comunitat Valenciana en "va frustrar" la remissió al Congrés. Així, reclamen que s'impulse una tramitació "urgent" de la recuperació del dret civil valencià perquè la llei es continue aplicant a 300.000 ciutadans que "van constituir relacions jurídiques a l'empara de les lleis civils valencianes".

Des de Juristes Valencians recorden que aquesta reclamació "té un fonament històric indubtable" però també suposa una reclamació de futur perquè els valencians i les valencianes disposen d'una eina "que els permeta millorar la seua qualitat de vida".

També et pot interessar

stats