Un bulevard verd unirà l'Estació del Nord amb els barris del sud de València

La previsió és que aquesta nova infraestructura estiga acabat el 2027 i avançarà en funció de l'evolució del soterrament de les vies

Una recreació de com quedarà aquesta nova zona verda
Una recreació de com quedarà aquesta nova zona verda / Ajuntament de València

Un bulevard per a vianants unirà els barris del sud de València i l'Estació del Nord. L'Ajuntament de València ha presentat aquest dimarts el Bulervard García Lorca, que es considera la gran obra pendent de la capital valenciana. En la roda de premsa han estat presents l'alcalde de València, Joan Ribó, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

La previsió és que aquesta nova infraestructura estiga acabada el 2027 i serà la gran obra ferroviària pendent que li faltva desenvolupar a la ciutat de València, segons ha assegurat en roda de premsa Sandra Gómez. Les obres aniran avançant en funció de l'evolució del soterrament de les vies del tren a l'entrada pel sud a la ciutat. Els barris del sud, ha admés Gómez, han sigut tradicionalment els més oblidats i aquesta és una ocasió per a resoldre aquesta assignatura pendent.

Vista actual de la zona sobre la qual es projecta el nou bulevard
Vista actual de la zona sobre la qual es projecta el nou bulevard / Ajuntament de València

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha explicat que es va decidir recuperar aquesta zona per a la ciutadania eliminant el trànsit rodat (tot i garantint el transport públic i el transport d'emergència), el que obligarà a reorganitzar el trànsit en la zona. Aquesta zona verda, que se sotmetrà a un concurs d'idees, connectarà en el Parc Central i està prevista també l'eliminació del pont de Giorgeta. El nou jardí tindrà 49.000 metres quadrats i disposarà de dos carrils bici de fins a tres metres d'amplària i bidireccionals que connectaran els dos eixos, ha detallat Grezzi.

També et pot interessar

stats