Un anònim activa una nova peça secreta pel presumpte blanqueig del PP de València

El document s'ha incorporat al cas Imelsa, on s'investiga el presumpte finançament il·legal dels populars en els comicis municipals de 2011 i 2015.

La Ciutat de la Justícia de València
La Ciutat de la Justícia de València / GVA.

El Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el suposat blanqueig de capitals i delicte electoral del PP de la ciutat, ha obert una nova peça separada i secreta arran de la recepció, a l'òrgan judicial, d'un escrit anònim que ha sigut incorporat a la causa.

La diligència, que té data del passat 27 d'abril, detalla que el secret de les actuacions s'estendrà durant un mes i comunica a les parts la formació d'aquesta nova peça "sense més informació", segons l'agència EFE. 

Aquest jutjat s'ha fet càrrec del conegut com a cas Imelsa, en el qual s'investiguen diversos delictes de corrupció, com ara el suposat finançament il·legal del PP de la ciutat de València a través de comissions il·legals, l'aparaulament de contractes públics i el blanqueig de capitals en els comicis de 2011 i 2015.

Pràcticament tot l'equip que va acompanyar Rita Barberá en l'alcaldia de València durant més de dues dècades està investigat en la causa. El procediment es va obrir el gener de 2016, quan les detencions de diversos dirigents autonòmics, provincials i locals van evidenciar l'existència d'indicis de corrupció en una xarxa molt més extensa del que se sospitava inicialment en l'empresa pública Imelsa, depenent de la Diputació.

També et pot interessar

stats