Un agent afirma que tota l'estructura de la Generalitat catalana estava al servei del ‘procés’

El Tribunal Constitucional rebutja la suspensió del juí sol·licitada pels exconsellers Turull i Rull "per falta d'imparcialitat".

VÍDEO | Un agent afirma que tota l\'estructura de la Generalitat catalana estava al servei del ‘procés’

Un agent de la Guàrdia Civil que va analitzar el material intervingut per a la preparació de l'1-O ha afirmat aquest dimecres en el judici del procés que "tota l'estructura de la Generalitat estava al servei de l'ús de les necessitats del procés sobiranista".

El brigada ha explicat, preguntat per les acusacions, els documents que va analitzar, centrats sobretot en el Departament d'Interior. Segons ha dit, d'aquests documents i correus s'extrau que "l'estructura de la Generalitat apareix relacionada amb el procés independentista", com va ser el cas del centre de telecomunicacions català, on es va desenvolupar "el registre de voluntaris i de catalans a l'exterior" per a l'1-O.

"Estava tota l'estructura de la Generalitat al servei de les necessitats del procés sobiranista", ha conclòs l'agent, que ha posat com a exemple converses telefòniques de treballadors del Departament d'Exteriors en què suggerien que tenien "una partida de 50.000 euros que queda solta" i podien "acoblar-la" a un departament amb el fi últim de finançar el referèndum.

Correus dels caps dels Mossos en què es plantejaven l'assumpció de "funcions plenes"

També ha esmentat correus, com un de juliol del 2017 entre el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i el llavors comissari general d'investigació criminal, Rafel Comes, en què parlen d'una reunió que van mantindre amb l'exsecretari general d'Interior, Cèsar Puig, i altres càrrecs. Expliquen que hi van parlar de "dos escenaris", un present en què no aprofundeixen, i un futur on plantejaven l'assumpció de funcions plenes policials per part dels Mossos, inclòs el control de duanes i costes i "la investigació del frau i blanqueig per a evitar l'evasió de capitals de Catalunya". També es va parlar que assumirien funcions de defensa, entesa, segons el guàrdia civil, com "defensa militar, no defensa policial".

El TC rebutja suspendre el judici del 'procés' per falta d'imparcialitat

El ple del Tribunal Constitucional ha decidit per unanimitat rebutjar la suspensió del juí del procés sol·licitada pels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull amb l'argument de falta d'imparcialitat de quatre dels magistrats que integren el tribunal.

Els exconsellers van plantejar en els seus recursos la suspensió de la tramitació de la causa especial per a evitar els greus perjuís que podria suposar per a ells continuar la causa i amb posterioritat ser condemnats a llargues penes de presó en un juí i una sentència declarats finalment nuls.

També et pot interessar

stats