Un acusat en la causa dels tripijocs informàtics del cas Blasco es desmaia i la vista queda suspesa

Pocs minuts després de començar el judici, mentre les acusacions intervenien, Javier Murcia s'ha acostat al tribunal i s'ha desmaiat.

Inici a València del juí de la peça cinc del cas Cooperació aquest dimecres amb Rafael Blasco en primer pla
Inici a València del juí de la peça cinc del cas Cooperació aquest dimecres amb Rafael Blasco en primer pla / Ana Escobar (Efe)

El desmai de qui fora cap del servei d'Informàtica de la Conselleria de Solidaritat Javier Murcia, acusat en la peça 5 del cas Cooperació, relacionada amb un presumpte tripijoc en contractes del departament d'Informàtica, ha obligat a suspendre la vista que havia arrancat passades les 10:30 hores en l'Audiència de València. Múrcia s'havia assegut aquest dimecres en el banc dels acusats juntament amb l'exconseller i exdiputat del PP en les Corts Rafael Blasco; l'empresari Augusto César Tauroni; i l'exsecretària general de la conselleria Agustina Sanjuán.

Pocs minuts després de començar el judici, mentre les acusacions intervenien en el seu torn de qüestions prèvies, Murcia s'ha acostat al tribunal una miqueta atordit i s'ha desmaiat, la qual cosa ha obligat a suspendre la vista. S'ha desallotjat la sala i un metge ha acudit per a atendre-li.

En aquesta peça, la Fiscalia reclama dos anys i huit mesos de presó per a l'exconseller i el pagament d'una multa de 400.000 euros per un delicte continuat de tràfic d'influències en concurs amb delictes continuats de prevaricació i frau a l'Administració; dos anys de presó per a Sanjuán i una multa de 300.000 euros; any i mig de presó per a l'excap d'Informàtica i 300.000 euros de multa; i dos anys i mig de presó i multa de 400.000 euros per a l'empresari Tauroni.

La Coordinadora Valenciana d'ONGD, que fa d'acusació popular, reclama cinc anys de presó per a Blasco, Tauroni i Tina Sanjuán i el pagament d'una multa de 350.000 euros per a cadascun d'ells. Així mateix, sol·licita tres anys de presó per a Javier Murcia.

Peça 5 del cas Cooperació

Es tracta de la peça 5 de l'anomenat cas Cooperació i la Fiscalia xifra en 289.363 euros el perjudici ocasionat a les arques públiques autonòmiques. Els fets es remunten als anys 2008 a 2011 i s'ha investigat un presumpte tripijoc de contractes informàtics adjudicats des de l'administració valenciana a Fujitsu i a altres dues empreses, que van acabar sent subcontractes a les societats de Tauroni. Les empreses interposades rebien una comissió del voltant del 7% del total del contracte.

Els contractes presumptament falsejats eren per al desenvolupament del Portal de l'Immigrant, Portal de la Ciutadania, eines de participació ciutadana i per al control telemàtic de la gestió d'escoles d'acolliment, entre altres.

Blasco ja ha sigut condemnat per les peces 1, 2 i 3 del conegut cas Cooperació, relatives al desviament d'ajudes a ONG i al projecte fallit per a la construcció d'un hospital a Haití. Va eixir de presó en aplicació del tercer grau a principis de 2019 per la condemna de sis anys i mig de la peça 1.

També et pot interessar

stats