Últimes hores per a la sessió d’investidura al president del govern espanyol

La vicepresidenta Carmen Calvo confirma les negociacions d’última hora entre els socialistes i Unides Podem.

VÍDEO | Últimes hores per a la sessió d’investidura al president del govern espanyol

Quasi tres mesos després del triomf en les eleccions generals del 28 d’abril, el candidat socialista i president del govern en funcions, Pedro Sánchez, s’enfronta a una investidura amb possibilitats de tirar-la avant si fructifica el seu pacte amb Unides Podem.

En tot aquest temps, Sánchez ha mantingut cinc trobades i diverses converses telefòniques amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, una d’aquestes en les últimes hores. També tres reunions amb el líder popular, Pablo Casado, i només una amb el de Ciutadans, Albert Rivera, qui va declinar invitacions posteriors del president en funcions.

La vicepresidenta Carmen Calvo ha confirmat les negociacions d’última hora entre els socialistes i Unides Podem. La data límit serà demà al migdia, moment en què Sánchez compareixerà al Congrés i farà anuncis de programa però no sobre la composició del govern espanyol, que és el principal entrebanc. “Hui s’ha treballat i demà treballarem”, ha avançat aquest dissabte sobre els contactes, dels quals ha confirmat converses entre els líders dels dos partits, i d’ella mateixa amb el secretari d’Acció de Govern i Acció Institucional de Podem, Pablo Echenique.

Calvo, que forma part de l’equip negociador, ha apuntat que actuen amb discreció i per això rebutja quantificar els ministeris que li donarien a la formació morada, així com quin perfil de dirigents acceptaran.

Si Unides Podem vota sí a Sánchez, entre les dues formacions sumarien 166 diputats i necessitarien 10 abstencions en la segona votació. El PSOE insisteix a demanar a PP i Ciutadans que s’hi abstinguen, però resulta més creïble obtindre aquest gest de grups com el PNB i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que es decidiran en funció del discurs de Sánchez.

També et pot interessar

stats