Últimes 24 hores perquè els partits registren les candidatures per al 10N

Les llistes definitives es publicaran el 15 d'octubre en el ‘BOE’.

Imatge d’arxiu de les candidatures al Senat de les últimes eleccions generals
Imatge d’arxiu de les candidatures al Senat de les últimes eleccions generals / Europa Press

A les 12 de la nit d'aquest dilluns finalitza el termini perquè els partits i coalicions presenten en les juntes electorals provincials les candidatures per al Congrés i el Senat per a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre.

Aquells partits extraparlamentaris que vulguen presentar candidatures han d'adjuntar els avals requerits: firmes d'almenys el 0,1% de la població del cens. Com és el cas de Més País, el partit liderat per Íñigo Errejón, que haurà de presentar els avals en aquells llocs on no es presente amb una formació amb representació parlamentària.

Com a peculiaritat, en aquests comicis, en tractar-se d'una repetició, aquelles forces sense representació parlamentària que ja van concórrer en les eleccions del 28A no han de tornar a recollir firmes per a avalar les llistes.

Un altre dels requisits que han de complir les candidatures és l'anomenada democràcia paritària. És a dir, cap grup de sexe no pot tindre més del 60% ni menys del 40% dels candidats en cada tram de cinc noms.

També et pot interessar

stats