Última sessió de la Diputació Permanent del Congrés

L'òrgan presidit per Ana Pastor ha assumit els poders de la cambra baixa des de la convocatòria d'eleccions generals.

Última sessió de la Diputació Permanent del Congrés
Última sessió de la Diputació Permanent del Congrés

La Diputació Permanent es reuneix aquest dilluns per a aprovar l'informe de rendició de comptes de la legislatura. És l'última sessió de l'únic òrgan que roman actiu entre legislatures i que des del 5 de març, amb el Congrés dissolt per la convocatòria d'eleccions generals, ha substituït la cambra baixa. 

En el període en què ha estat activa, la Diputació Permanent ha convalidat els sis decrets llei socials proposats pel govern de Pedro Sánchez, com són el de mesures per a afrontar un eventual Brexit sense acord, el relatiu als permisos de paternitat, les subvencions als parats majors de 52 anys, l'impuls al lloguer, el del sector de l'estiba i el de la inversió del superàvit d'autonomies i ajuntaments.

La dissolució de la Diputació Permanent és el pas previ a la constitució del nou Congrés eixit de les urnes el 28 d'abril, que tindrà lloc aquest dimarts, i és l'últim compromís d'Ana Pastor com a presidenta del Congrés i de l'òrgan que ha vetlat pels poders de la cambra. De cara a la pròxima legislatura, el PP té previst proposar-la per a ocupar la vicepresidència.

Pastor va accedir al càrrec el 19 de juliol de 2016 i durant quasi tres anys s'ha hagut d'enfrontar a una legislatura carregada de molt de treball parlamentari, procedent en bona part de les diverses comissions d'investigació i subcomissions que han treballat simultàniament.

També et pot interessar

stats