Uber i Cabify deixaran d’operar a Barcelona

La decisió es deu a la normativa de la Generalitat de Catalunya que obliga a contractar els VTC amb una antelació de 15 minuts.

Europa Press
Europa Press

Les empreses Uber i Cabify han anunciat que deixaran d'operar a Barcelona a partir de l’1 de febrer, el mateix dia que entra en vigor el decret de la Generalitat de Catalunya que obliga a precontractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) amb una antelació mínima de 15 minuts.

La primera a anunciar-ho ha sigut Uber, que ha explicat en un comunicat que "davant les restriccions a les VTC aprovades per la Generalitat de Catalunya” es veuen “obligats a suspendre el servei UberX a Barcelona".

Per a la companyia, la normativa "no existeix en cap lloc d'Europa i és totalment incompatible amb la immediatesa dels serveis sota demanda com UberX".

L'empresa s’ha acomiadat amb un "Barcelona, esperem veure'ns prompte. Et trobarem a faltar".

Poc després, Cabify també ha anunciat en una altra nota de premsa que l'aplicació de Cabify informarà, a partir de divendres, sobre "la seua expulsió de Catalunya", amb l'entrada en vigor de la normativa catalana, ja que, segons ha apuntat, el 98,5% dels viatges gestionats a través de la seua app estan per davall dels 15 minuts d'espera.

Després de revisar el text del decret, la companyia ha conclòs que aquesta regulació té "com a únic objectiu i, per tant també com a conseqüència final", l'expulsió directa de l'aplicació Cabify i de les seues empreses col·laboradores de Catalunya i Barcelona.

Nova llei sobre els VTC a Catalunya

El Govern de Catalunya ha aprovat aquesta setmana el decret que obliga a precontractar el servei dels VTC amb una antelació mínima de 15 minuts, que entrarà en vigor divendres i l'incompliment del qual comportarà multes de fins a 1.400 euros.

A més, habilita legalment l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments catalans a ampliar el temps de reserva d'un VTC fins a una hora d'antelació.

Ábalos avisa que deixaran d’operar si no es regula el seu servei

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha avisat que empreses com Uber i Cabify deixaran d'operar a les ciutats en quatre anys si abans d'aquest termini els governs regionals i els ajuntaments no regulen aquest servei VTC en els territoris.

Per això, Ábalos ha instat els governs regionals a "posar-se a treballar" en la regulació dels serveis com els d'Uber i Cabify, una qüestió que, a més, considera "extremadament rellevant per als seus àmbits i els seus territoris".

També et pot interessar

stats