Turull al·lega al jutge que va cedir béns a la seua dona perquè temia per la seua salut

L’exconseller i la seua esposa estan acusat de canviar la propietat dels seus béns per a evitar responsabilitats civils.

Jordi Turull i la seua esposa han declarat aquest dilluns, 8 d’octubre, com a investigats. Efe
Jordi Turull i la seua esposa han declarat aquest dilluns, 8 d’octubre, com a investigats. Efe

Jordi Turull, en presó preventiva processat per rebel·lió pel Tribunal Suprem, i la seua esposa estaven citats hui a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tots dos han comparegut aquest dilluns, 8 d’octubre, com a investigats davant el magistrat Francisco Valls, per una querella interposada per la Fiscalia Superior de Catalunya. La fiscalia es va querellar a finals de maig contra el diputat i la seua dona per un pressumpte delicte d'insolvència punible en donar-li a ella quasi 100.000 euros amb "l'evident propòsit i finalitat d'intentar eludir el futur embargament del seu patrimoni".

L’exconseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya i exdiputat de JxCat, Jordi Turull, ha al·legat davant el tribunal que va cedir part del patrimoni a la seua esposa, Blanca Bragulat, mesos abans de la celebració de l'1-O perquè temia per la seua salut. A més, ha explicat que quan van signar la cessió ell era només diputat i no sabia que anava a ser conseller i que, per tant, no ho va fer amb la intenció d'ocultar el seu patrimoni davant un eventual procés judicial.

Segons ha explicat l'advocat de Turull, després de la declaració judicial de Turull i la seua dona, els investigats van decidir posar a nom dels dos un habitatge de Parets del Vallès, a Barcelona, que estava solament a nom d'ell perquè ella havia sufragat les obres i havia pagat la hipoteca, i que ho havien fet el 8 de juny de 2017 perquè a ell li havien diagnosticat una malaltia.

També et pot interessar

stats