Turisme acomiada els tres treballadors condemnats per Fitur

Rafael Betoret i Jorge Guarro ja estan en presó, mentre que Ana Grau està a l’espera que es resolga la seua petició d'indult.

L'expositor de la Comunitat Valenciana en l'edició de Fitur d'enguany
L'expositor de la Comunitat Valenciana en l'edició de Fitur d'enguany / GVA Turisme

L'Agència Valenciana del Turisme ha acomiadat els tres treballadors d'aquest organisme públic que van ser condemnats a presó per les irregularitats en la contractació de l'expositor de la Generalitat en la fira de turisme Fitur.

L'excap de gabinet de la consellera de Turisme, Rafael Betoret, i l’exalt càrrec, Jorge Guarro, ja estan en presó, mentre que Ana Grau, també exalt càrrec de la conselleria, no hi ha entrat encara perquè està a l’espera que es resolga la seua petició d'indult.

El Tribunal Suprem va confirmar el passat mes de maig les condemnes que va fixar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la  Comunitat Valenciana (TSJCV) per aquesta peça del cas Gürtel, que incloïen sis anys de presó per a Betoret, quatre per a Guarro i tres per a Grau.

La decisió de l'Agència Valenciana de Turisme s'ha adoptat després de rebre la comunicació formal per part dels jutjats que tant Betoret com Guarro estan a la presó des del passat 24 de maig, i després de consultar amb l'advocacia de la Generalitat la situació de Grau.

Als dos treballadors que estan ja a la presó se'ls va comunicar fa cosa un mes el cessament del contracte, amb caràcter retroactiu al 23 de maig, mentre que en el cas de Grau, que no és funcionària, sinó personal laboral, se li va comunicar formalment fa dues setmanes.

Així mateix, l’advocacia de la Generalitat ha considerat que es pot despatxar Grau sense esperar al fet que es resolga l'indult, per la qual cosa ha proposat la rescissió del contracte i així se li ha comunicat a l’extreballadora de l'Agència Valenciana de Turisme.

També et pot interessar

stats