El TSJCV reconeix el dret de l'alumnat de la UCV a realitzar pràctiques en la sanitat pública

El tribunal dona a Sanitat un termini de quatre mesos per a elaborar un nou conveni amb la universitat, que s'ofereix a dialogar.

Façana del TSJCV, en una imatge d'arxiu
Façana del TSJCV, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat el recurs de la Universitat Catòlica de València (UCV) contra la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i, d'aquesta manera, reconeix el dret dels seus alumnes a realitzar pràctiques en la sanitat pública i a subscriure un conveni de cooperació educativa en l'àmbit de les pràctiques acadèmiques curriculars. 

El tribunal considera que la UCV acredita la insuficiència d'hospitals privats per a desenvolupar la pràctica curricular dels seus alumnes i, d'altra banda, entén que les places que hi ha en els centres sanitaris publics són "suficients" per a atendre "sense tensions" tot l'estudiantat amb independència de si procedeixen de l'ensenyament públic o privat.

En la sentència, la qual no és ferma i es pot recórrer, el tribunal ordena a la Conselleria de Sanitat "realitzar les accions necessàries" per respectar el dret de l'alumnat. Així, dona a la Generalitat un termini de quatre mesos per a elaborar un nou conveni de pràctiques amb la UCV. 

Al setembre, el ple del Tribunal Constitucional ja va admetre a tràmit el recurs del PP contra els canvis legislatius promoguts pel Consell en matèria de pràctiques de l'alumnat de medicina d'universitats privades en hospitals públics. 

La UCV ofereix diàleg

Després de fer-se pública la sentència que avala les pràctiques de l'alumnat de Medicina de la Universitat Catòlica de València en hospitals públics valencians, el rector José Manuel Pagán ha oferit a la Conselleria de Sanitat obrir un procediment de diàleg basat en la "lleialtat insititucional" per a avançar en la formalització dels convenis que ordena el tribunal. 

Al seu parer, la decisió del TSJCV "fa sòlida la nostra reivindicació dels drets dels alumnes de la UCV en un pla d'igualtat respecte a les universitats públiques", tot i que destaca que la pretensió de la institució universitària "no ha sigut mai aconseguir aquest reconeixement a través de la via judicial", sinó arribant a una "entesa" amb el Govern valencià. 

També et pot interessar

stats