El TSJCV dona al PSPV l'edil en disputa a Sant Vicent del Raspeig

Els socialistes aconsegueixen 10 regidors i Podem es queda només amb un.

El TSJCV dona al PSPV l\'edil en disputa a Sant Vicent del Raspeig
El TSJCV dona al PSPV l'edil en disputa a Sant Vicent del Raspeig

El PSPV de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) tindrà finalment deu edils durant aquest mandat, en detriment de Podem, que es quedarà amb un.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat del recurs presentat pels socialistes per a reclamar aquest desé edil, que se li resta a Podem.

El procés contenciós es va iniciar contra la Junta Electoral de Zona davant la decisió d'atorgar el segon regidor a Podem i restar-ne un als socialistes.

El TSJCV ha realitzat un recàlcul dels vots de la taula, de manera que Podem passa a tindre els 21 vots inicials, en lloc dels 33 vots que li va atorgar la Junta Electoral Central en la seua sentència del divendres 7 de juny. 

Aquesta decisió comporta l'anul·lació de l'acta de proclamació de la candidata número dos de Podem a Sant Vicent, Alicia Sánchez, i la proclamació de la desena candidata socialista electa, Lucía Rubio.

Sant Vicent del Raspeig és l'únic municipi de les comarques del sud que no ha constituït el seu govern municipal a causa del contenciós electoral.  

El ple constitutiu tindrà lloc el divendres 5 de juliol a les 12:00 hores en el saló de plens municipal.

També et pot interessar

stats