El TSJCV avala la denominació oficial en valencià de la ciutat de València

Els magistrats desestimen així el recurs del PP, que al·legava que el canvi s'havia fet sense cap informe tècnic.

El TSJCV avala la denominació oficial en valencià de la ciutat de València
El TSJCV avala la denominació oficial en valencià de la ciutat de València

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat el recurs interposat pel Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de València contra el canvi de la denominació oficial de la ciutat exclusivament en valencià. La resolució judicial considera que el canvi del topònim, de Valencia a València, es va fer respectant la normativa i amb informes que ho justificaven. 

En el recurs presentat, els regidors populars al·legaven que la instrucció de l'expedient s'havia fet sense cap informe tècnic municipal abans del tràmit ni exposició al públic, o que s'havien omés informes de particulars o entitats amb autoritat sobre la matèria. Per la seua banda, l'Advocacia de la Generalitat i el consistori van defensar que no s'havia produït cap irregularitat formal. 

Ara, els magistrats asseguren que existeixen informes que justifiquen “raonadament” el canvi de nom que es proposa, amb exposició al públic per termini d'un mes i amb resolució de les reclamacions presentades. 

Sobre aquest assumpte s'ha pronunciat l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha celebrat que la sentència "avala, com no podia ser d'una altra manera, que el nom de la ciutat també es pot dir en valencià".

També et pot interessar