El TSJCV assigna un edil més al PSPV-PSOE i li’l lleva al PP a Moixent per un error en el recompte

La Diputació de València estava a l’espera de constituir-se per aquesta resolució, i convoca ja el primer ple de la legislatura per a aquest divendres

PSPV de Moixent
PSPV de Moixent / Twitter: @pspvmoixent

La sala de contenciosa electoral del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha estimat el recurs interposat pel PSPV de Moixent (Costera) i ha assignat un edil més a la formació després de les eleccions del 28M, que passa de sis a set i amplia l'avantatge del grup que presideix l'alcalde, Guillermo Jorques.

D'aquesta manera, la sala anul·la l'acord de la Junta Electoral de Zona de Xàtiva de data 15 de juny sobre proclamació d'electes en el municipi, anul·la la proclamació d'un edil de la candidatura del PP, que passa a tindre quatre regidors en lloc de cinc, i proclama electa la setena candidata de la llista socialista. Els magistrats han acarat la documentació que acompanya al recurs i han comprovat que es van produir dos errors materials en intercanviar-se entre tots dos partits els resultats registrats en sengles meses electorals.

Segons la sentència, que és ferma i contra la qual no cap recurs ni ordinari ni extraordinari, excepte d'aclariment, el PSOE va obtindre realment a Moixent un total de 1.765 vots com a partit més votat, en lloc dels 1.596 que se li van assignar erròniament. Fonts municipals han assegurat que el ple de constitució del consistori se celebrarà el dijous d'aquesta setmana.

Les diputacions no poden constituir-se fins que tots els ajuntaments no s'hagen constituït, i la corporació provincial de València, que estava a l'espera de la resolució d'aquest recurs, ha convocat oficialment el seu ple de constitució per a aquest divendres.

També et pot interessar

stats