EL TSJ retorna el concert a set centres privats més

La sentència obliga la Conselleria d'Educació a seguir la norma estatal

EL TSJ retorna el concert a set centres d'ensenyament privats
EL TSJ retorna el concert a set centres d'ensenyament privats / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) obliga a retornar el concert educatiu a més de vint aules concertades de batxillerat a set col·legis valencians. El Tribunal ha fet públiques fins a huit noves sentències que segueixen la mateixa argumentació que les emeses la setmana passada per la mateixa sala. En concret, assenyala que els concerts que estan vigents no es poden extingir per decret i és d'obligat compliment renovar-los perquè els centres educatius compleixen la norma.

El Tribunal ha reconegut el dret de set centres privats a mantindre els concerts educatius en diferents unitats de Batxillerat després que la Conselleria d'Educació denegara la renovació per al curs 2017-2018. Aquests recursos els van presentar els centres: María Inmaculada, de Carcaixent; Aitana, d'Elx, El Armelar, de Paterna; Sagrado Corazón-Maristas d'Alacant; La Purísima, de València; Parque Colegio Santa Ana, de València; La Salle, de València i Alcoi; i el San Juan de la Cruz, d'Alacant.

La secció quarta de la Sala del Contenciós Administratiu reconeix en tots els casos que és decisió de la comunitat autònoma formalitzar els concerts i recorda que la Generalitat Valenciana no està obligada a concertar. Tot i això, afegeix que si s'opta pels concerts, l'Administració queda vinculada al règim bàsic que estableix l'Estat. Així, assenyala que els concerts no es poden extingir per decret i s'han de mantindre mentre es complisquen els requisits establits per les normes. El tribunal argumenta que no existeix motivació, ni està justificada la decisió administrativa de la Conselleria d'Educació que ja va anunciar en les anteriors sentències que les recorreria.

També et pot interessar

stats