El TSJ cita Milagrosa Martínez a ingressar voluntàriament en presó el 24 de maig

L'expresidenta de les Corts està condemnada a nou anys pel cas Fitur, dins de la trama Gürtel, per la construcció del pavelló de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme.

Milagrosa Martínez en una imatge d'arxiu
Milagrosa Martínez en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) ha citat l'expresidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, i la resta de condemnats pel cas Fitur, a ingressar voluntàriament en presó el 24 de maig, i un dia abans comunicaran en quin centre volen complir la pena. La també exconsellera de Turisme del PP està condemnada a nou anys per la seua participació en la trama Gürtel per la construcció del pavelló de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme.

Una sentència que va ser ratificada fa dies pel Tribunal Suprem i que la política ha indicat que recorrerà davant del Tribunal Constitucional amb un recurs d'empara. Els altres condemnats per aquest cas són Francisco Correa, considerat el cap de la trama, amb 13 anys de presó; Pablo Crespo, número 2, amb 13 anys i tres mesos; i Álvaro Pérez, el Bigotes, amb 12 anys i tres mesos.

A més, altres tres funcionaris de l'aleshores Agència Valenciana de Turisme i un alt càrrec de la Conselleria: Isaac Vidal (set anys de presó); Rafael Betoret, excap de gabinet de la consellera i que ja va pagar una multa de 9.600 euros pel conegut com el cas dels Trages (sis anys de presó); Jorge Guarro, excap de Promoció de l'entitat (quatre anys) i Ana Grau, excoordinadora de Fires (tres anys).

Els altres tres condemnats tenen relació amb les empreses del grup Correa: Isabel Jordán, exadministradora d'algunes de les societats (sis anys); Cándido Herrero, exempleat d'Orange Market (quatre anys i quatre mesos) i Mónica Magariños, exempleada de la societat del Bigotes (tres anys).

També et pot interessar

stats