El TSJ balear anul·la el decret del català en la sanitat pública

Segons el tribunal, la norma, que establia el nivell de català necessari, és contrària a dret.

El TSJ balear anul·la el decret del català en la sanitat pública
El TSJ balear anul·la el decret del català en la sanitat pública

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha anul·lat el decret llei del govern autonòmic que establia el nivell de català necessari per al personal de la sanitat pública. Considera que la norma és contrària a dret i imposa les costes del juí a l'administració. Considera que la normativa hauria de ser aprovada pel Parlament.

En concret, la sala contenciosa administrativa del TSJIB ha estimat el recurs presentat pel sindicat de funcionaris CSIF, que considerava que el decret discriminava en l'accés igualitari a l'ocupació pública.

En virtut del decret, qualsevol aspirant podia ser admés en els processos selectius públics, independentment del seu nivell de català, i obtindre una plaça amb la condició de personal estatutari fix.

No obstant això, s'introduïa l'obligació d'acreditar el nivell requerit de català en un màxim de dos anys després d’haver obtingut la plaça. El personal que no ho fera, encara que mantindria la plaça, perdia el dret a participar en procediments de mobilitat o a accedir a drets econòmics de la carrera professional.

En aquest sentit, el tribunal entén que en privar els empleats del dret a la carrera professional el govern incorria en nul·litat, i que la prohibició del dret a la mobilitat és "evidentment desproporcionada".

També et pot interessar

stats