El TSJ anul·la l'orde d'Educació de baixar la ràtio de 25 a 23 xiquets en infantil

La Generalitat recorrerà contra la decisió i destaca que no afecta "en cap mesura" el funcionament normalitzat dels centres.

El TSJ anul·la l\'orde d\'Educació de baixar la ràtio de 25 a 23 xiquets en infantil
El TSJ anul·la l'orde d'Educació de baixar la ràtio de 25 a 23 xiquets en infantil

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat l'orde de la Conselleria d'Educació de rebaixar de 25 a 23 el número màxim d'alumnes per aula en Infantil, una mesura que afectava 30 municipis per al curs 2017-2018.

Amb aquesta resolució, la sentència del TSJCV estima el recurs presentat per la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament-Centres Catòlics de la Comunitat Valenciana, i declara l'orde contrària a dret per falta de competència autonòmica per a regular aquesta matèria i per extemporaneïtat.

Els magistrats expliquen que "la sala no ha de qualificar si és encertat o no en pro de la qualitat de l'ensenyament que la ràtio màxima seguisca reduïda i afig que "en aquest cas, la competència correspon al Consell de Ministres, autor d'una disposició administrativa de contingut bàsic, que no dona motiu per a l’alteració del màxim d'alumnes per unitat escolar".

A més, el TSJCV condemna la Generalitat a pagar-ne les costes. En total, haurà de fer front a 2.500 euros per les despeses del procés.

La Generalitat hi recorrerà

La Conselleria d'Educació no ha tardat a pronunciar-se sobre la resolució judicial i ja ha avançat que l'Advocacia de la Generalitat recorrerà perquè la sentència no és encara ferma. En qualsevol cas, ha destacat que la decisió del TSJCV no afecta "en cap mesura" el funcionament normalitzat dels centres, perquè l'orde que s'ha anul·lat no està en vigor, ja que havia sigut prèviament substituïda per una altra. 

Segons argumenten des d'Educació, la normativa estatal marca màxims de ràtios i no mínims. La Conselleria també recorda que "la competència exclusiva en matèria de planificació educativa és autonòmica".  

També et pot interessar

stats