El Tribunal Suprem recorda al Tribunal Superior de Justícia que el decret de plurilingüisme ja està derogat

El govern valencià interpreta que el TSJCV "no hauria d'haver continuat jutjant una normativa inexistent".

El criteri del Suprem en contra de l'actuació del TSJCV ha sigut compartit i acceptat per la fiscalia.
El criteri del Suprem en contra de l'actuació del TSJCV ha sigut compartit i acceptat per la fiscalia.

El Tribunal Suprem sosté que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana no hauria d'haver jutjat el decret de plurilingüisme perquè aquesta norma ja va ser derogada i no té vigència, tal com va informar el govern autonòmic mateix. La Generalitat Valenciana ha recalcat que la posició del Tribunal Suprem "dóna la raó" al govern autonòmic en el fet que aquesta norma "no és objecte de litigi". Fonts de la Conselleria d'Educació han manifestat que el Suprem "reafirma els arguments de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i no comparteix els criteris de la secció quarta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d'haver continuat jutjant una normativa que ja estava derogada pel govern valencià".

D'aquesta manera, "tal com s'havia defensat sempre per la Generalitat, el TS explicita que des de la derogació del decret de plurilingüisme, el 29 de desembre de 2017, es queda sense objecte el litigi", insisteixen. La sentència de la secció quarta del TSJCV, que anul·lava parcialment el decret de plurilingüisme, responia a les denúncies que diverses associacions de pares i mares, el CSIF i la Diputació d'Alacant van presentar contra el decret per considerar que discriminava l'ensenyament en castellà. Aquesta sentència va ser emesa l'abril de 2018 quan feia mesos que la norma havia sigut derogada per la Generalitat i no estava en vigor.

El criteri del Suprem en contra de l'actuació del TSJCV ha sigut compartit i acceptat per la fiscalia. La Conselleria d'Educació recorda que actualment el plurilingüisme educatiu està regulat mitjançant la llei aprovada a les Corts el 14 de febrer d'enguany.

També et pot interessar

stats