El Tribunal Suprem denega la llibertat als presos del ‘procés’ a les portes del juí

Ha rebutjat equiparar el cas de l’opositor turc Selahattin Demirtas amb el dels investigats, com havien demanat.

El TS rebutja equiparar el cas de l’opositor turc Selahattin Demirtas amb el dels investigats, com havien demanat
El TS rebutja equiparar el cas de l’opositor turc Selahattin Demirtas amb el dels investigats, com havien demanat

El Tribunal Suprem ha tornat a denegar la llibertat als nou dirigents polítics que es troben en presó preventiva per la causa del procés a les portes del juí. En la resolució el Tribunal Suprem ha rebutjat equiparar el cas de l’opositor turc Selahattin Demirtas amb el dels investigats.

Els nou presos havien invocat davant el Suprem l’anomenada “sentència sobre el cas Demirtas” per la qual el Tribunal d’Estrasburg de Drets Humans va reclamar a Turquia que adopatara les mesures necessàries per a posar fi a la presó provisional de l’opositor. 

El Tribunal Suprem ha deixat clar que “no existeix persecució de les idees, ni es criminalitza una ideologia” ni està en qüestió “una forma de pensar”. Per això nega que hi haja cap similitud entre els casos, perquè la majoria dels recurrents eren representants de l’Estat a Catalunya, plenament integrats en les estructures de poder i en cap cas “expressaven la silenciada veu del discrepant enfront d’una política hegemònica que s’imposa sense contrapesos”. Per contra, Demirtas “era un líder opositor l’empresonament del qual podria haver implicat una ruptura de la legitimitat democràtica”.

Per tal de fonamentar el seu rebuig a les peticions de llibertat o de mesures alternatives sol·licitades pels presos, el Suprem també ha recordat que el risc de fugida segueix sent elevat.

També et pot interessar

stats