El Tribunal Suprem arxiva la querella de Torra contra la Junta Electoral Central

El president de la Generalitat va interposar una querella contra la resolució que obligava a retirar els símbols independentistes dels edificis públics.

El Tribunal Suprem arxiva la querella de Torra contra la JEC
El Tribunal Suprem arxiva la querella de Torra contra la JEC

La Sala del Penal del Tribunal Suprem ha arxivat la querella presentada a finals del mes de març pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, contra els membres de la Junta Electoral Central (JEC) pels acords que ordenaren la retirada dels llaços grocs i les banderes estelades dels edificis públics en la campanya de les eleccions generals del 28A. L'alt tribunal no hi veu cap il·licit penal en els acords contra els quals es va dirigir Torra, que hi veia prevaricació.

La resolució publicada aques divendres estableix que els tres acords impugnats en la querella de la Generalitat es dictaren en compliment de les obligacions i responsabilitats de la JEC, establides en l'article 8 de la Llei Electoral que obliga a aquest òrgan a vetlar per la transparència i l'objectivitat del procés electoral. 

El tribunal actua d'acord amb el criteri de la Fiscalia del Suprem, que van defensar l'actuació de l'organisme de supervisió enfront de la "inacceptable" conducta del dirigent de la Generalitat de Catalunya per les "maniobres grolleres" per a evitar la retirada dels llaços i les estalades dels edificis públics. 

També et pot interessar

stats