El Tribunal Suprem admet a tràmit el recurs dels nets de Franco

L'Advocacia de l'Estat disposa ara de deu dies per a presentar al·legacions contra aquesta resolució.

El Tribunal Suprem admet a tràmit el recurs dels nets de Franco
El Tribunal Suprem admet a tràmit el recurs dels nets de Franco

El Tribunal Suprem ha dictat aquest divendres una diligència d'ordenació per la qual admet a tràmit el recurs presentat per la família Franco contra l'acord del Consell de Ministres que autoritza l'execució de l'exhumació de les restes del dictador.

D'aquesta manera, el Tribunal Suprem admet la petició dels nets de Franco, que van demanar que l'acord del govern espanyol quedara en suspens mentre el tribunal resol aquesta qüestió. L'Advocacia de l'Estat disposa ara de deu dies per a presentar al·legacions contra aquesta resolució.

El Consell de Ministres va aprovar l'orde d'exhumació de les restes del dictador Franco del Valle de los Caídos, i va donar a la família un termini de 15 dies perquè buscara un emplaçament alternatiu a la catedral de l'Almudena, lloc que es va descartar per motius de seguretat i d'orde públic.

Els nets del dictador, a través del seu advocat, Luis Felipe Utrera Molina, van deixar constància en un escrit remés al Consell de Ministres que no atendran la petició del govern perquè trien un lloc d'enterrament alternatiu a la cripta de la catedral de l'Almudena, on posseeixen una sepultura a perpetuïtat, i en la qual reposa l'única filla del dictador, Carmen Polo.

També et pot interessar

stats