El Tribunal Europeu de Drets Humans rebutja la demanda de Puigdemont

Ell i 75 diputats més consideraven que el TC havia vulnerat els seus drets, en emparar la suspenció del ple dels resultats de l’1-O.

Puigdemont aquest dilluns en una roda de premsa a través de videoconferència des de Brussel·les
Puigdemont aquest dilluns en una roda de premsa a través de videoconferència des de Brussel·les / Quique García (Efe)

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha rebutjat la demanda presentada per l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell i 74 diputats més contra l’anul·lació del ple d’octubre de 2017, en el qual s’anava a declarar la independència de Catalunya, després d’anunciar els resultats del referèndum de l’1 d’octubre. Els 75 diputats autonòmics consideraven que el Tribunal Constitucional espanyol havia vulnerat els seus drets fonamentals, i que havia atorgat l’empara al PSC quan va suspendre aquell ple.

Ara, el tribunal europeu afirma que la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional era “necessària en una societat democràtica” per a “mantindre la seguretat pública, la defensa de l’orde i la protecció dels drets i llibertats alienes”, en una sentència que s’ha fet pública aquest dimarts. 

Suport a la justícia espanyola

El ministre d'Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, considera que la decisió del tribunal de Drets Humans és una mostra de "suport al funcionament de la Justícia espanyola, al sistema judicial espanyol i al nostre Tribunal Constitucional (TC)".

El ministre ha ressaltat a més que la resolució procedeix del "màxim òrgan jurisdiccional" europeu i no "d'un comité més o menys especialitzat".

També et pot interessar

stats