El Tribunal Constitucional rebutja excarcerar Jordi Sànchez

L’exlíder de l'ANC i tres exconsellers catalans empresonats han decidit abandonar la vaga de fam que van iniciar al principi de mes.

L’exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
L’exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Tribunal Constitucional ha decidit mantindre a la presó l’exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez, processat per rebel·lió pel procés i en presó preventiva des de l'octubre de 2017.

Sànchez havia al·legat en aquesta ocasió la condemna recent del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) a Turquia per l'empresonament de Selahattin Demirtas, l'expresident del partit d'oposició prokurd.

El tribunal considera que aquesta condemna fa referència a "un procediment en el qual ni l'estat espanyol ni l’exlíder de l’ANC han sigut part", per la qual cosa no és aplicable.

La decisió del Constitucional coincideix en el mateix dia que Jordi Sànchez i tres exconsellers de la Generalitat empresonats, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, han decidit abandonar la vaga de fam que van iniciar a principis de mes per a denunciar, precisament, que el Constitucional no desencalla els seus recursos d'empara.

També et pot interessar

stats