El Tribunal Constitucional admet el recurs de Compromís sobre la fiscalització de la Casa Reial

Compromís demana que la pàgina web de la Casa Reial publique les declaracions de béns i activitats dels membres de la família reial.

El Tribunal Constitucional (TC) ha admés a tràmit el recurs d'empara interposat per Compromís, davant la negativa de la mesa del Congrés a tramitar la proposició no de llei de la formació valenciana per a fomentar la transparència i fiscalitzar els comptes de la Casa Reial.

El TC aprecia en el seu escrit d'admissió una "especial transcedència constitucional" en el recurs, perquè, segons diu, pot "aclarir o canviar la seua doctrina, com a conseqüència d'un procés de reflexió interna". A més, el ple del TC reconeix el text de l'acord, aconseguit dimarts i notificat aquest dijous a Compromís, que l'assumpte pot tindre "conseqüències polítiques generals".

Per aquesta raó, exigeix a la mesa del Congrés que aporte, en el termini de deu dies, la documentació amb què va justificar l'inadminissió a tràmit de la iniciativa.

Compromís vol que la pàgina web de la Casa Reial publique les declaracions de béns i activitats dels membres de la família reial, com fan les pàgines web del Congrés i del Senat on es publica aquesta mateixa informació sobre els diputats i senadors. Així mateix, proposen la compareixença parlamentària d'alts càrrecs de la Casa del Rei per a informar de la gestió pressupostària de la institució, així com l'aportació d'informació exhaustiva per part del govern espanyol sobre els diners que destinen directament al cap de l'Estat.

També et pot interessar

stats