El Tribunal de Comptes xifra en 4,1 milions les despeses per la consulta sobiranista

L’òrgan fiscalitzador cita Puigdemont, Junqueras i 29 líders més del 'procés' per a comunicar-los la quantitat que es considera que es va malversar.

Els exconsellers Raül Romeva i Oriol Junqueras, a l’arribada al Parlament
Els exconsellers Raül Romeva i Oriol Junqueras, a l’arribada al Parlament / Enric Fontcuberta (Efe)

La consulta sobiranista celebrada l'1 d’octubre de 2017 va costar uns 4,1 milions d’euros de fons públics. El Tribunal de Comptes ha citat aquest matí l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras i 29 líders més del procés per a comunicar-los la quantitat que la instructora considera que es va malversar.

Aquesta xifra és provisional i l’òrgan fiscalitzador ha donat de termini fins a les 11:30 h perquè els representants legals dels alts càrrecs presenten les al·legacions pertinents, la qual cosa podria fer que la quantitat varie. Una vegada conclós aquest tràmit, es donarà a conéixer la fiança que s’imposarà als presumptes responsables per a respondre a una possible condemna i garantir que es tornen els diners. Si no aconsegueixen aquesta quantitat en el termini que el Tribunal de Comptes assenyale, es procedirà a embargar els seus béns de manera preventiva.

També et pot interessar

stats