El Tribunal de Comptes no veu responsabilitat comptable en la compra de Valmor per un euro

L’organisme tomba el recurs de la Generalitat que argumentava que l’adquisició repercutia en els fons públics.

Una de les competicions que va acollir el circuit urbà d'automobilisme de València
Una de les competicions que va acollir el circuit urbà d'automobilisme de València

El Tribunal de Comptes ha rebutjat el recurs d'apel·lació de la Generalitat contra la sentència d'aquest organisme, que no va apreciar responsabilitat comptable en les exconselleres Lola Johnson i Trini Miró i quatre directius més de la societat Circuit del Motor per la compra de Valmor per un euro.

La nova sentència de la secció d'enjudiciament del Tribunal de Comptes reitera que no aprecia responsabilitat comptable i condemna la Generalitat al pagament de les costes.

La Generalitat sostenia en el seu recurs que l'adquisició, al març de 2012, per part de Circuito del Motor (CMPD) de la societat Valmor per 0,99 euros, quan tenia un valor negatiu de quasi 24 milions d'euros, repercutia en els fons públics autonòmics i aquesta xifra havien de pagar-la els membres del consell d'administració del CMPD, que van proposar la compra per una conducta "greument negligent".

La sentència del Tribunal de Comptes assenyala que cap dels acords per a l'adquisició de Valmor aprovats en junta general "va ser impugnat o revocat, i van ser plenament vàlids i eficaços".

No hi aprecia "una conducta greument negligent"

Així mateix, tampoc considera que hi haja un nexe causal entre la conducta dels apel·lats i el mal produït en els fons públics que denunciava la Generalitat, ni que hi haguera "una conducta greument negligent".

El Tribunal de Comptes assenyala que en la decisió de la compra es va ponderar la defensa de l'interés públic que suposava les celebracions de l'esdeveniment esportiu, la Fórmula 1, i les conseqüències igualment negatives, econòmicament, de frustrar les obligacions recollides en els contractes mercantils i les penalitzacions pel seu incompliment.

Per aquestes raons, la sala desestima el recurs de la Generalitat i confirma la sentència que havia recorregut.

També et pot interessar

stats