El Tribunal de Comptes obri una causa contra el govern de Catalunya per les despeses de l’1-O

Demana la Fiscalia que investigue les responsabilitats penals i comptables derivades de l’ús de fons públics en el referèndum

L'expresident i l'exvicepresident del govern català durant la consulta sobiranista, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras
L'expresident i l'exvicepresident del govern català durant la consulta sobiranista, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras

El Tribunal de Comptes ha obert una causa contra el govern de la Generalitat de Catalunya per l’ús de diners públics en la consulta sobiranista del primer d’octubre de 2017. L’òrgan fiscalitzador sol·licita a la Fiscalia General de l’Estat que investigue les responsabilitats penals i comptables dels dirigents de la Generalitat. 

Empara la decisió en un informe intern que xifra en 7,3 milions la despesa en la promoció del procés independentista a l’estranger, i en les denúncies de Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució, que reclamen l’expresident Carles Puigdemont i els seus consellers que paguen de la seua butxaca els 89 milions d’euros de diners públics que estimen que va costar la votació i el desplaçament a Catalunya des forces de seguretat.

Al novembre de 2018 el Tribunal de Comptes va condemnar l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, a retornar 4,9 milions per les despeses en l’organització i celebració de la consulta independentista del 9 de novembre de 2014.

També et pot interessar

stats