El Tribunal de Comptes admet una denúncia de Compromís pel pagament de 26,3 milions a Ribera Salud l'any 2002

L'empresa concessionària nega el pagament per part de la Generalitat, presidida pel PP en aquell moment.

La denúncia qüestiona la decisió de la Conselleria de Sanitat el 2002, en època del Partit Popular
La denúncia qüestiona la decisió de la Conselleria de Sanitat el 2002, en època del Partit Popular

El Tribunal de Comptes ha admés a tràmit una denúncia del Grup Compromís pel pagament de 26,3 milions a Ribera Salud en concepte de "lucre cessant" l'any 2002, quan la Generalitat estava en mans del Partit Popular. El grup empresarial ha assegurat que "mai" va rebre aquest pagament. 

La denúncia, que es va presentar el passat 11 de desembre, considera que la quantitat es va pagar de manera "injustificada" i "sense suport legal" perquè el concepte sota el qual es justifica -el lucre cessant- no figura ni en el contracte de la concessió de l'Hospital de la Ribera ni en cap altre document legal, segons ha explicat la diputada Isaura Navarro.

La reclamació incorpora un informe de la Sindicatura de Comptes que en 2015 va detallar que aquesta presumpta obligació de la Generalitat cap a Ribera Salud no figura ni en el contracte de 19 de juny de 1997 que va activar la concessió, ni en el plec de clàusules d'explotació "en el supòsit de resolució del contracte per mutu acord". 

Aquest supòsit va produir-se el 2002, quan la Conselleria de Sanitat va resoldre la subcontractació del servei amb Ribera Salud, per a licitar un segon concurs que ampliava la cobertura a l'atenció primària i incrementava el pagament per càpita. Ribera Salud va ser l'única empresa aspirant en l'adjudicació.

La Generalitat ha revertit recentment la gestió privada de l'Àrea de Salut de la Ribera, de la qual va assumir el control l’1 d'abril de 2018.

Ribera Salud nega el pagament

L'empresa ha insistit que "no es va produir mai cap pagament a la concessionària, i que, per aquesta operació, la Generalitat va obtindre tres milions d'euros perquè el cànon que va fixar en el nou concurs superava la indemnització fixada en el rescat". A més, ha asseverat que "no permetrà que es torne a difamar i a atacar gratuïtament el seu honor i la seua professionalitat amb finalitats electoralistes".

També et pot interessar

stats