Trias lloa el pacifisme de la cúpula del procés i dels manifestants

L’exalcalde de Barcelona explica que el 20S va poder arribar "tranquil·lament" a la Conselleria d’Economia.

Trias ha intervingut en el Tribunal Suprem com a testimoni
Trias ha intervingut en el Tribunal Suprem com a testimoni / Efe

L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lloat aquest dilluns “el pacifisme” dels manifestants, que durant anys han concorregut a les concentracions convocades a Catalunya pels independentistes, i també dels dirigents del procés, segons Trias, “sempre preocupats perquè ningú fera cap ximpleria". Trias ha intervingut en el Tribunal Suprem com a testimoni presencial dels escorcolls del 20S a proposta de les defenses en el juí del procés sobiranista.

Trias ha explicat que el 20 de setembre de 2017 va acudir a la seu de la CUP després d'assabentar-se que la Policia Nacional havia entrat sense manament judicial, i després es va desplaçar a la Conselleria d'Economia, que estava sent registrada per la Guàrdia Civil.

Ja en aquesta seu, va poder arribar "tranquil·lament" fins a la porta a través del cordó de voluntaris i va poder observar que la gent mostrava una actitud pacífica i de "reivindicació nacional", com ha constatat en les nombroses protestes d'aquest tipus a les quals ell ha assistit al llarg dels últims anys. Una actitud que, al seu parer, té a veure amb les crides que els dirigents fan contínuament perquè els manifestants vagen amb compte. "Sempre demanen a la gent que tinga calma”, ha dit Trias.

El que sí que el va deixar preocupat aquell dia, ha reconegut, va ser el fet de conéixer que els cotxes de la Guàrdia Civil que hi havia estacionats en les proximitats de la Conselleria tenien armes dins.

També et pot interessar

stats