Treva política abans de la segona votació de la investidura

El PSOE ha fet una crida perquè tots els diputats tornen aquest dilluns a Madrid per a poder assegurar-se la presència en el Congrés.

VÍDEO | Treva política abans de la segona votació de la investidura

L'equilibri de vots és tan ajustat que la tensió és màxima. De fet, el PSOE ha fet una crida perquè tots els diputats tornen aquest dilluns a Madrid per a poder assegurar-se la presència en el Congrés. 

La votació pot decidir-se per un vot i l'oposició fa pressió perquè hi haja desercions d'última hora. El Partit Popular insisteix en els seus missatges a demanar als diputats socialistes que reflexionen. Així mateix, Ciutadans demana algun valent entre els socialistes

Diputats com el de Terol Existeix, Tomás Guitarte han denunciat pressions, missatges massius al seu correu i telèfon i fins i tot pintades en el seu poble perquè canvie el seu vot afirmatiu

Composició del nou govern

Si com està previst, el candidat a la investidura, Pedro Sánchez, aconseguira la majoria simple en segona votació, donaria a conéixer aquest dimecres la composició del nou govern. 

El nou executiu podria prendre possessió aquesta setmana i convocar aquest divendres el consell de ministres, que seria el  primer gabinet de coalició de la democràcia. 

Els futurs ministres que ja es coneixen

 

Encara que no es coneix de manera oficial els i les ministres que integren el nou govern de coalició, ja es coneixen alguns noms. Hi haurà tres vicepresidències: Carmen Calvo serà la vicepresidenta primera, Nadia Calviño ocuparà la vicepresidència econòmica i Pablo Iglesias serà vicepresident d’afers socials. A més, el grup d’Unides Podem tindrà quatre ministeris: el sociòleg i economista Manuel Castells, ministre d'Universitats; Alberto Garzón, ministre de Consum; Irene Montero, Igualtat i Yolanda Díaz, Treball.

També et pot interessar

stats