Els tres diputats expulsats de Vox votaran en contra de la moció de Cs i del PSOE a Múrcia

La negativa d'aquests diputats i els tres trànsfugues de Ciutadans faran que la iniciativa no prospere.

Tres diputats expulsats de Vox Múrcia.
Els tres diputats expulsats de Vox Múrcia / Europa Press
17 de març 2021 - 15:48

Els tres diputats expulsats de Vox han anunciat que votaran en contra de la moció de censura presentada per Ciutadans i el PSOE a l'Assemblea Regional de Múrcia, la qual cosa impediria que prosperara definitivament aquesta iniciativa.

 Així ho ha fet saber en declaracions als mitjans de comunicació un d'aquests diputats, Juan José Liarte, que ha assenyalat que el grup dels parlamentaris lliures de Vox "ha decidit votar demà 'no' a la moció de censura".

Perquè prospere la moció, que desallotjaria del poder a la Regió de Múrcia el PP després de quasi 26 anys seguits en el govern autonòmic, es requereixen 23 vots a favor, dels quals només estan assegurats els 17 del PSOE, els dos de Podem i dos dels sis escons de Cs, una vegada que tres diputats trànsfugues del partit taronja que van signar la moció han anunciat la seua negativa a votar-la i el president de l'Assemblea Regional, Alberto Castillo, pensa en la possibilitat d’abstenir-se.

Un acord entre Ciutadans i PSOE amb 24 punts

La jornada aquest dimecres ha començat amb la firma de l'acord per part de la coordinadora autonòmica de Cs i candidata en la moció de censura, Ana Martínez Vidal, i el secretari general del PSRM-PSOE, Diego Conesa. L'acord consta de 24 punts, com una llei de govern obert i transparència, una auditoria de la despesa de la comunitat, reforçar la sanitat pública i el retorn a la presència als centres educatius.

Durant la presentació de la seua candidatura davant del ple, marcat per una gran tensió i la presència dels tres consellers trànsfugues, Martínez Vidal ha afirmat que representen “el més indigne de la política”, mentre que a López Miras li ha dit que “comprar" els seus vots i integrar-los en el govern regional és "immoral".

Per a Martínez Vidal, aquesta actuació del PP i els diputats Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez fan que l'executiu alternatiu que planteja amb el PSOE siga "indispensable". Una idea que ha reforçat Conesa, qui durant la seua intervenció ha acusat López Miras de tindre "un govern corrupte"; "no hi ha major corrupció política que mantindre i intentar mantindre el poder a qualsevol preu, ni major abús i infàmia contra la democràcia, la qual cosa representa el major escàndol polític de la història", ha afirmat mirant al president del govern de Múrcia.

Per contra, López Miras ha acusat els dos polítics que han defensat la moció de ser “enemics” dels murcians per presentar una iniciativa per a “dinamitar" el pacte PP-Cs, que estava "funcionant bé”. López Miras ha apuntat a Conesa per estar investigat per presumpta prevaricació i ha expressat que les institucions estan “per a salvar vides, no per a assaltar butaques”.

També et pot interessar

stats