Tres dies de teletreball i autogeneració: el pla per a rebaixar la factura elèctrica en l'administració de l'Estat

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un document amb mesures d'estalvi i eficiència energètica

Pàrquing de bicicletes a la Universitat de València
Pàrquing de bicicletes a la Universitat de València / Europa Press

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts el pla de mesures d'estalvi i eficiència energètica per a l'administració general de l'estat (AGE) i les entitats del sector públic estatal. Un pla que preveu, entre altres punts, el reforç del teletreball amb tres dies en aquesta modalitat i el foment d'instal·lacions d'autoconsum.

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que s'establiran aquests tres dies de teletreball de manera general. Cada entitat pública estatal, segons ha detallat després en una nota el govern, haurà d'aprovar un pla amb una declaració de llocs susceptibles de poder aplicar-s'hi.

L'objectiu és reduir l'impacte energètic, tant pels desplaçaments al lloc de treball com pel consum d'energia al mateix centre de treball, "garantint sempre la prestació i qualitat del servei públic". La implantació d'aquest sistema serà voluntària i el percentatge mínim de prestació de serveis presencials sempre haurà de ser superior al 40% en el conjunt de la jornada setmanal, ha detallat l'executiu.

Aquesta mesura organitzativa s'aplicarà independentment del decret que regularà de manera específica el teletreball, "l'elaboració del qual s'està ultimant i que el govern espera aprovar d'ací a poc temps".

Bicicletes, horaris d'encesa i apagament o més control de la temperatura

Entre les mesures d'estalvi energètic, el govern espanyol també ha assegurat que s'incentivarà l'ús del transport públic entre el funcionariat, així com l'ús de la bicicleta amb més aparcaments específics. I Montero ha afegit que el pla arreplega igualment un altre paquet d'iniciatives per a un ús més racional dels edificis públics. Iniciatives com ara establir horaris d'apagament i enceses, nous nivells d'il·luminació, controls de temperatura més exigents o la identificació de llocs on s'instal·laran plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum.

També s'inclou que, en els expedients de contractació administrativa, hi haja clàusules que establisquen com a criteri de valoració l'aplicació de mesures que impliquen un estalvi energètic. Així mateix, es desenvoluparan programes de formació i sensibilitat sobre estalvi d'energia i mobilitat.

També et pot interessar

stats