Trenzano compareixerà a les Corts per a explicar les ajudes al foment del valencià

Segons una denúncia del PP, el director general de Política Lingüística va destinar subvencions a dues empreses del germà de Ximo Puig.

Trenzano compareixerà a les Corts per a explicar les ajudes al foment del valencià
Trenzano compareixerà a les Corts per a explicar les ajudes al foment del valencià

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, compareixerà a les Corts per a explicar les subvencions de la Generalitat al foment del valencià i al multilingüisme. La proposta parteix del seu partit, Compromís, i compta amb el suport per unanimitat tant dels altres grups del Botànic II (PSPV i Unides Podem) com dels de l'oposició (PP, Ciutadans i Vox).

Trenzano està citat a declarar el 10 de desembre, en qualitat d'investigat pel jutjat d'instrucció número 4 de València, arran de la querella interposada pel PP per les ajudes al foment del valencià concedides a Comunicació dels Ports i Mas Mut Produccions. El responsable d'aquestes empreses és Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, i també està cridat a declarar com investigat.

Segons denuncia el PP aquestes mercantils van rebre més de 400.000 euros en subvencions des de 2015 per a subvencions "sense cap mena de control". La formació és qui va demanar l'inici d'una investigació penal davant de "les actuacions arbitràries dutes a terme per part de Rubén Trenzano i Francisco Puig, que podrien ser constitutives dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau de subvencions".

Cal recordar que el PP va interposar una altra querella contra el director de Política Lingüística, en aquesta ocasió per falsedat documental, assegurant que "mentia" quan va dir que s'havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides a dues empreses "vinculades a la família del president de la Generalitat". Al juliol, Trenzano va acudir als jutjats a declarar, es va mostrar "molt tranquil" i va afirmar que era "una estratègia del PP per a erosionar".

Paral·lelament a aquest procediment, existeix una altra denúncia en Fiscalia interposada per l'extreballadora i exparella del propietari d'una empresa presumptament vinculada als negocis de Francis Puig, sobre la presumpta existència d'una xarxa de mercantils amb seu a Castelló dedicada a l'obtenció de subvencions "de totes les conselleries possibles" mitjançant falsedats.

També et pot interessar

stats