La treballadora despatxada pel frau de l'EMT no compareix en la comissió d'investigació

La investigació política comença amb els interrogatoris al gerent de l'EMT i al regidor de Mobilitat de València.

Autobús de l'EMT, en una imatge d'arxiu
Autobús de l'EMT, en una imatge d'arxiu

La comissió d'investigació sobre el frau de quatre milions d’euros en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha començat coixa. La treballadora que va ser despatxada després del desfalc econòmic no hi ha comparegut. Estava citada però no tenia l'obligació de presentar-s’hi, una vegada trencada la relació laboral. El 12 de novembre donarà la seua versió dels fets davant el jutjat d'instrucció numero 18, que investiga el cas.

En aquesta primera sessió de la comissió declararan el gerent de l’EMT i el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València i president de l’empresa pública, Giuseppe Grezzi. El regidor s’hi absentarà durant les compareixences de la resta de persones citades perquè la comissió es desenvolupe "sense més dilacions ni traves per part de ningú".

L'oposició en bloc ha criticat la falta d'informació per a preparar les intervencions. El PP ha avançat que exigiran per escrit la documentació que encara no se'ls ha entregat i reiterarà la petició de totes les compareixences que han reclamat. Ciutadans i Vox van un pas més enllà i demanaran la suspensió de la comissió per no haver rebut tota la informació que havien sol·licitat i perquè entenen que no se'ls ha donat temps per a preparar l'interrogatori als responsables de l'EMT.

La presidenta de la comissió, la regidora socialista Elisa Valía, ha explicat que els grups van demanar un volum ingent de documentació, part del qual encara està en procés d'elaboració, i que una altra part no es podrà entregar en compliment de la llei de protecció de dades, perquè afecta la privacitat de treballadors de l'EMT. Admet "que s'ha entregat palla, perquè els grups ens han demanat palla".

Abans de la comissió, el consell d'administració de l'EMT ha votat els pressupostos de l'empresa pública amb els vots en contra de PP, Ciutadans i Vox. L'oposició considera injustificat l'augment de la injecció anual de l'Ajuntament per a compensar les pèrdues de l'empresa pública. Des del govern municipal, la justifiquen amb la necessitat de compensar el "creixement vegetatiu" del servei, com passa en altres organisme autònoms.

També et pot interessar

stats