Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El traspàs de carteres ministerials escenifica el nou equip de govern

Els nous membres de l'executiu central assumeixen el càrrec i encaren un estiu de preparatius per al pròxim curs polític

Remodelació del govern espanyol: nous nomenaments / Marta Pascual

Aquest dilluns 12 de juliol juraran o prometran el càrrec els nous integrants del gabinet de Pedro Sánchez juren. Aquesta ha sigut la major reestructuració de l'executiu espanyol de coalició. Les vicepresidències han reduït de quatre a tres i han entrat huit cares noves. El fins ara cap de gabinet, Iván Redondo, ha passat el relleu a Óscar López.

Els actes se celebraran a la seu de cada ministeri.

Entre els reptes d'aquesta nova etapa de la legislatura estan l'aprovació de la llei de memòria històrica, les relacions amb el govern de Catalunya, la reforma del Codi Penal o la renovació del Consell General del Poder Judicial. Està previst que el nou equip de govern celebre un Consell de Ministres aquest dimarts. Per aquesta raó, Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació, ha hagut de renunciar per incompatibilitat al seu càrrec d'alcaldessa de Gandia. El socialista José Manuel Prieto la substituirà al capdavant del consistori.