Trapero no qüestionarà que l’Audiència Nacional el jutge pel delicte de rebel·lió

L’estratègia de defensa de l’excap dels Mossos s’allunya així de la resta d’acusats en les causes obertes del ‘procés’.

Trapero, a l’arribada a l’Audiència Nacional per a declarar pel procés. Europa Press
Trapero, a l’arribada a l’Audiència Nacional per a declarar pel procés. Europa Press

La defensa de l’excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero no discutirà la competència de l’Audiència Nacional per a jutjar-lo pel delicte de rebel·lió en la vista que se celebra aquest dimarts. 

L’estratègia de defensa de Trapero s’allunya així de la resta d’acusats en les causes obertes després del procés independentista a Catalunya, ja que tant els processats pel Tribunal Suprem com els excaps polítics de la policia autonòmica que també aniran a juí en l’AN han qüestionat la competència d’aquests dos tribunals.

En la vista de l’article de pronunciament previ d’aquest dimarts, serà la defensa del secretari general d’Interior de la Generalitat de Catalunya, César Puig, la que qüestione la competència de l’Audiència Nacional. A aquest plantejament també s’adherirà després l’exdirector dels Mossos Pere Soler.

No obstant això, els representants legals del major dels Mossos i de la intendent Teresa Laplana no s’han sumat a aquesta estratègia. Segons han informant a Europa Press fonts de la defensa de Drapaire, en la vista del dimarts no es pronunciarà ni a favor ni en contra de la competència del tribunal i esperarà a la decisió que prenga finalment la sala.

Després de la vista de l’article de pronunciament previ, el tribunal haurà de deliberar i prendre una decisió posterior. La celebració del judici, no obstant això, haurà d’esperar. 

Trapero, Puig i Soler estan acusats de rebel·lió i s’enfronta cadascun a 11 anys de presó, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

També et pot interessar

stats