Trapero compareix en el Suprem com a testimoni en el juí del ‘procés’

L’excap dels Mossos està pendent de juí en l’Audiència Nacional pels mateixos fets, pel qual pot acollir-se al dret de no declarar.

Trapero en imatge d'arxiu l’arribada a l’Audiència Nacional per a declarar pel procés. Europa Press
Trapero en imatge d'arxiu l’arribada a l’Audiència Nacional per a declarar pel procés. Europa Press

L’excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero declara aquest dijous, en qualitat de testimoni, en el juí pel ‘procés’ independentista a Catalunya al Tribunal Suprem. Com que està pendent de ser jutjat en l’Audiència Nacional, pot acollir-se al dret de no declarar, tot i que sembla que no serà així. 

Trapero, que va ser destituït per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, compareixerà com a testimoni en el juí, en el qual s’ha erigit com un dels protagonistes principals de la cúpula del ‘procés’, tot i no estar investigat en aquesta causa. La seua figura ha eixit sovint en les declaracions testificals, sobretot per part dels caps de la Policia i la Guàrdia Civil que van participar en l’operatiu policial posat en marxa l’1 d’octubre de 2017.

A més del paper dels Mossos durant l’1-O, l’excap de la policia autonòmica haurà d’explicar la seua versió sobre tres reunions clau: les que va convocar el 26 i 28 de setembre perquè l’expresident del govern català Carles Puigdemont desistira en l’organització del referèndum pel risc que suposava per a la seguretat de la ciutadania, i la de la Junta de Seguretat, en la qual els membres de la Generalitat de Catalunya el van veure alineat amb Puigdemont.

Aquest dijous també hi estan citats Josep Maria Jové, que va ser número dos de l’exvicepresident Oriol Junqueras; el jutge i exsenador d’Esquerra Republicana Santiago Vidal, i l’exvicepresident del Tribunal Constitucional Carles Viver Pi i Sunyer.

També et pot interessar

stats