‘Transvasament zero’ per a regar els camps del sud de les comarques d'Alacant

Els regants asseguren que l'autorització de només 7,5 hectòmetres per a abastiment humà incompleix la llei.

‘Transvasament zero’ per a regar els camps del sud de les comarques d\'Alacant
‘Transvasament zero’ per a regar els camps del sud de les comarques d'Alacant

El Butlletí Oficial de l'Estat ha fet públic l'enviament de 7,5 hectòmetres d'aigua del Tajo al Segura només per a abastiment humà i cap gota per a regar els camps del sud de les comarques d'Alacant. 

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va comunicar la decisió ahir de vesprada al president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras. "He constatat que el Govern d'Espanya, amb la col·laboració del partit socialista de Múrcia, té un full de ruta traçat per a tancar el transvasament Tajo-Segura", ha manifestat López, a més de criticar que la ministra ha signat un transvasament zero encara que "hi ha reserves hídriques al Tajo".

Els regants han reaccionat immediatament. Consideren que amb aquesta decisió el govern menysprea els regants valencians, murcians i andalusos. Asseguren que l'autorització de només 7,5 hectòmetres per a abastiment humà incompleix la llei. Tal com ha explicat el president de la Societat Agrària de Transformació Sant Enric, Ángel Urbina, les reserves estan en el nivell 3, per la qual cosa el transvasament hauria d'arribar a 20 hectòmetres. "Hem modernitzat els nostres regadius, hipotecat les nostres cases i finques, i ara comprovem que, incomplint la llei, no ens donen l'aigua", s'ha lamentat Urbina.

La ministra ha indicat que els pròxims transvasaments es fonamentaran en un criteri nou de necessitat i que augmentarà el cabal ecològic del Tajo, cosa que reduirà l'aigua transvasada a la conca del Segura.

També et pot interessar

stats