Els transportistes rebutgen l'anunci del govern espanyol de pagar per l'ús d'autovies en 2024

La patronal lamenta que l'executiu se sotmeta a les pressions dels lobbies ferroviaris i recorda que ja estan patint l'encariment del preu dels combustibles

Autovia A-7 al seu pas per la Vall d'Uixó
Autovia A-7 al pas per la Vall d'Uixó / Google

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (Fvet) ha mostrat aquest dimecres la seua "posició contrària" a aplicar peatges en les autovies, una mesura que, consideren, obeeix a la necessitat del govern de "recaptar diners de davall de les pedres" davant l'augment de la despesa i a "pressions" de lobbies de la construcció i del ferrocarril. La patronal s'ha mostrat molt enfadada amb l'anunci del govern espanyol de presentar en els pròxims mesos el seu pla per a introduir peatges en les autovies a partir de 2024.

Els transportistes recorden que ja pateixen actualment l'encariment del preu dels combustibles i lamenten que anuncis sense concretar com el que ha fet la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

La Comunitat Valenciana té autovies que depenen del Ministeri de Foment, com ara l'autovia del Mediterrani (A-7), l'autovia Mudèjar (A-23) o l'autovia d'Alacant (A-31). La xarxa de carreteres també compta amb altres autovies que formen part de la xarxa de carreteres de la Generalitat, com l'autovia de la Plana (CV-10), l'autovia del Túria (CV-35) o l'autovia Central (CV-40).

Puig diu que no és moment de posar més taxes a l'activitat econòmica

També sobre aquest anunci ha parlat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha mostrat el seu rebuig a la possibilitat que el govern central aplique un peatge en les autovies: "En general, no és el moment per a posar més taxes a l'activitat econòmica", ha resumit.

En qualsevol cas, el president, que ha indicat que no té més informació sobre aquesta qüestió que la que s'ha publicat en els mitjans de comunicació, sí que ha reconegut que "cal veure com es financen les infraestuctures", per al que considera que es necessita un estudi "mesurat".

També et pot interessar

stats