"Traidor", "irresponsable", "ingenu": pluja de crítiques de l'oposició contra Pedro Sánchez per la reforma del delicte de sedició

Núñez Feijóo culpa el cap de l'executiu de posar l'interés polític "per damunt d'Espanya" i de cometre una errada "històrica" perquè "l'independentisme mai es conforma"

El president del govern espanyol Pedro Sánchez, durant l'entrevista a la Sexta
El president del govern espanyol Pedro Sánchez, durant l'entrevista a La Sexta / @sextaNoticias

La proposta de reforma del delicte de sedició no ha agradat gens l'oposició conservadora al Govern d'Espanya. "El president ha confirmat hui que el Codi Penal del nostre país és la moneda de canvi amb l'independentisme per a facilitar la seua permanència en Moncloa un any més. Les lleis d'Espanya no poden redactar-se en la seu d'ERC per la conveniència de Sánchez", ha escrit el Partit Popular en el seu compte de Twitter.

"Ni la Constitució ni l'estat de dret poden rendir-se a les necessitats de cap dirigent polític, i menys a les d'aquells que es van alçar contra la nostra nació. En cap país europeu es tocaria el delicte de sedició de la mà dels sediciosos", insistia en un altre missatge passades les onze de la nit, hores després que el president del govern espanyol anunciara en una entrevista a La Sexta que el PSOE i Unides Podem presenten aquest divendres una proposició al Congrés per a reformular el delicte de sedició, que passarà a dir-se de "desordres públics agreujats", i rebaixar les penes màximes, de quinze a cinc anys. El cap de l'executiu va desvincular la reforma de la negociació dels pressupostos de l'Estat i va explicar que perseguia fer que el delicte fora "homologable" al d'altres democràcies europees.

El president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha personalitzat les crítiques, acusant "d'irresponsabilitat" i "d'ingenuïtat" Pedro Sánchez, a qui ha advertit l'independentisme "mai, mai, es conforma".

"Sent tindre raó en què Sánchez posa sempre el seu interés polític per damunt del d'Espanya", ha lamentat Feijóo en un missatge de Twitter aquest dimecres en què s'ha mostrat convençut que "hi ha una majoria social que no accepta més mentides d'aquest govern ni més xantatges de l'independentisme". Per al president dels populars, "és una irresponsabilitat històrica corregir el treball del Suprem de la mà dels condemnats".

"Junts retornarem a Espanya la qualitat democràtica que es mereix" ha afegit el líder popular en una crida a la ciutadania al canvi polític.

Per a la líder de Ciutadans, Ines Arrimadas, la decisió el president del govern espanyol demostra que "no té límits" i marca un "antecedent molt perillós" que interpreta com "una cessió arbitrària al separatisme" que "desballesta el Codi Penal". 

Completa les reaccions de l'oposició parlamentària el líder de Vox, comunicant per Twitter una única paraula: "Traidor".

També et pot interessar

stats