Tots els partits a les Corts fan una crida a manifestar-se dissabte pel finançament, excepte Vox

Hi ha previstes manifestacions a les tres capitals de província per a reclamar al govern espanyol un model més just amb la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu de la manifestació del 17N de 2017 contra l'infrafinançament
Imatge d'arxiu de la manifestació del 17N de 2017 contra l'infrafinançament / Europa Press

Els partits del Botànic han fet aquest dimarts una crida a secundar les manifestacions previstes a les tres capitals de província dissabte per exigir al govern espanyol un finançament més just per a la Comunitat Valenciana. PSPV, Compromís i Unides Podem han fet una crida a sumar-se a la reivindicació, mentre que PP i Ciutadans participaran fins i tot rebutjant els "incompliments" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Sols Vox ha dit que no participarà a les protestes.

"No podem deixar de cridar", ha reivindicat el síndic socialista a les Corts, Manolo Mata, abans de la junta de síndics, cridant la resta de partits a convéncer els seus companys en "altres territoris que no ho veuen de la mateixa manera". Mata, també número dos del PSPV, ha confiat en el compromís que va llançar Sánchez aquest diumenge que la Comunitat Valenciana comptarà amb recursos suficients fins que s'aprove el nou model de finançament. "Podrem viure com si fórem ben finançats, com aquests tres últims anys", ha asseverat.

Per la seua banda, Fran Ferri, de Compromís, ha animat els valencians a eixir als carrers perquè "ja està bé de maltractaments per part del govern" i ha recordat que fa molts anys que li fan "tocs d'atenció" per l'infrafinançament, encara que ha destacat que ara hi ha consciència a la resta d'Espanya de la situació de la Comunitat. "Hem de mantindre viva la flama", ha encoratjat el síndic de la coalició, i ha demanat a la resta de partits que mantinguen la unitat d'acció i facen entendre la ciutadania que "sense diners res va avant", a més de no oblidar el deute autonòmic vinculat a l'infrafinançament.

I com a portaveu d'Unides Podem, Pilar Lima ha instat la ministra d'Hisenda, la socialista María Jesús Montero, a complir el compromís de presentar abans del final de l'any l'esborrany del nou model de finançament: "El 20N, la societat valenciana eixirà a exigir-ho".

El PP, per la seua banda, ha considerat la necessitat de millorar el finançament "un clamor social" en el qual cal estar tots junts. I Ciutadans ha reclamat a Pedro Sánchez que pose ja damunt de la taula un nou model de finançament autonòmic.

També et pot interessar

stats