Tots els grups donen suport a la compareixença de Carcedo per a informar sobre el brot de listeriosi

PP, Ciutadans, Unides Podem i el Grup Republicà reclamen que es convoque una sessió extraordinària de la comissió de sanitat.

La ministra Carcedo, en la comissió de sanitat del Congrés
La ministra Carcedo, en la comissió de sanitat del Congrés / Europa Press

Tots els grups del Congrés han coincidit aquest dimarts en la necessitat que la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, comparega per a informar sobre les mesures dutes a terme per a controlar el brot de listeriosi causat per la carn contaminada de la marca La Mechá.

El Partit Popular, Ciutadans, Unides Podem i el Grup Republicà han reclamat que es convoque una sessió extraordinària de la comissió de sanitat, que se celebraria previsiblement aquest dijous, però el PSOE ha sol·licitat que es retarde la data fins al pròxim cinc de setembre, la qual cosa “permetria que la compareixença puga comptar amb major coneixement d'un procés tan complex”. El Grup Socialista ha coincidit en la preocupació que genera el brot entre la societat i els grups polítics, per la qual cosa han donat suport a la compareixença de la ministra, que de fet ja ha registrat una petició pròpia per a personar-se davant de la cambra baixa la setmana que ve. “Entenem que el fet veritablement urgent és l’atenció als pacients”, ha ressaltat el diputat socialista Guillermo Antonio Meijón.

El diputat popular José Ignacio Echániz, per la seua banda, ha defés que el sistema sanitari és “solvent, resolutiu i eficaç” per a respondre a aquesta crisi sanitària, però ha incidit que la informació detallada “és el millor antídot contra la desconfiança”. “És bo saber si els sistemes d’autocontrol són susceptibles de millora, o saber si es pot millorar la coordinació del ministeri amb les comunitats autònomes”, ha justificat Echániz. María Amparo Moya Sanz, de Ciutadans, ha assenyalat que cal saber què ha ocorregut “i on ha fallat la cadena de control sanitari perquè aquest brot estiga afectant tot Espanya”. “Volem que [Carcedo] ens explique com ha actuat el ministeri i quines són les mesures que s'estan aplicant per a frenar el brot”, ha comentat, a més d’acusar la ministra d’eludir les seues responsabilitats.

El diputat de Podem Juan Antonio Delgado Ramos, després de ressenyar la seua “preocupació” per la listeriosi, ha lamentat que la mesa del Congrés haja vetat la compareixença del conseller andalús de Salut i Famílies, Jesús Aguirre, per a explicar la seua versió sobre els fets. “És evident que hi ha hagut una cadena d’errors greus i falta moltíssima informació”, ha lamentat.

També et pot interessar

stats