Tots els grups de les Corts tret de Vox demanen declarar l’emergència masclista

PSPV, Compromís, Unides Podem, PP i Ciutadans registren una proposta conjunta després que la formació ultradretana impedira una declaració institucional.

Hemicicle de les Corts
Hemicicle de les Corts

Tots els grups polítics de les Corts excepte Vox han registrat una proposta conjunta per a demanar que la cambra manifeste el compromís amb la lluita masclista i acorde la declaració de l’emergència masclista a tot el territori.

La iniciativa l’han signada el PSPV, Compromís, Unides Podem, PP i Ciutadans perquè es tramite amb urgència. És la resposta de l’hemicicle al fet que Vox impedira el passat mes d’octubre tramitar una declaració institucional de les Corts en suport a l’emergència masclista que reclamen diversos col·lectius i entitats. 

La proposició no de llei que han presentat els cinc grups parlamentaris també demana a les Corts que es comprometen a mantindre i reforçar la “lleialtat institucional” de tots els grups per a enfortir la tasca del Consell i del govern central en la lluita contra la violència contra les dones en totes les formes, fins aconseguir "una societat lliure de violència masclista". 

També proposa instar el Consell perquè continue treballant en l’execució del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que ha complit dos anys i ha executat o té en marxa el 76% de les mesures, i que garantisca els recursos per a fer realitat les mesures. 

També et pot interessar

stats