Tots els grups a les Corts rebutgen fer acords amb partits que reduïsquen la protecció a la dona

Els partits han signat una iniciativa en defensa de les bases del Pacte valencià contra la violència masclista.

Tots els grups a les Corts rebutgen fer acords amb partits que reduïsquen la protecció a la dona
Tots els grups a les Corts rebutgen fer acords amb partits que reduïsquen la protecció a la dona

Tots els grups parlamentaris amb representació a les Corts han signat la iniciativa impulsada pel PSPV en defensa de les bases ideològiques del Pacte valencià contra la violència masclista. La proposició evidencia el rebuig a “qualsevol posicionament polític que propugne l’eliminació o minoració de les mesures de protecció de la dona enfront de la violència masclista” i, en aquest sentit, rebutja “l’adopció de qualsevol tipus d’acord, explícit o implícit, amb formacions que plantegen la supressió o reducció d’aquestes mesures”.

En concret, la proposició no de llei acorda que les Corts reforcen i continuen posant en valor les mesures contingudes en el Pacte valencià contra la violència de gènere, rubricat per totes les forces polítiques el 18 de setembre de 2017. L’objectiu és “combatre el terrorisme masclista, el problema més greu que pateix actualment la societat espanyola i valenciana, que té el seu caldo de cultiu en una cultura i educació profundament antidemocràtica i que parteix de la idea de la superioritat de l’home sobre la dona”.

A més, els grups parlamentaris “mostren la seua repulsa a totes les manifestacions d’aquesta violència, el seu compromís amb les víctimes i declaren la tolerància zero als maltractadors”.

En el marc del reforçament de les iniciatives per a combatre aquesta xacra, els partits a les Corts “es comprometen a impulsar l’aplicació de la Llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere i la Llei valenciana contra la violència sobre la dona, en coordinació amb tots els poders públics, tant locals com autonòmics i estatals”.

També et pot interessar

stats