Tots els eurodiputats espanyols votaran a favor dels eixos ferroviaris València-Saragossa-Cantàbric i València-Madrid

Rodríguez-Piñero: “Hem aconseguit que tots els eurodiputats de València i d’Aragó al Parlament Europeu donen suport a la iniciativa del president de la Generalitat, Ximo Puig”.

Tots els eurodiputats espanyols votaran a favor dels eixos ferroviaris València-Saragossa-Cantàbric i València-Madrid
Tots els eurodiputats espanyols votaran a favor dels eixos ferroviaris València-Saragossa-Cantàbric i València-Madrid

Hui finalitza el termini per a presentar esmenes a l’última proposta sobre connexions prioritàries transeuropees que la Comissió Europea va presentar el juny passat. En aquesta proposta, els eixos ferroviaris València-Saragossa-Cantàbric, i el València-Madrid, es van desestimar. Els eurodiputats de la Comunitat Valenciana ja han presentat la proposta d’esmena de manera conjunta amb Aragó. En Les notícies del matí, hem entrevistat Inmaculada Rodríguez-Piñero, eurodiputada valenciana a Estrasburg, qui ha explicat que el pròxim 25 d’octubre es votarà en la comissió de transport l’informe anomenat “La facilitat de connectar Europa”.

Rodríguez-Piñero ha confirmat a Les notícies del matí que tots els eurodiputats espanyols al Parlament Europeu votaran a favor d’incloure els eixos ferroviaris València-Saragossa-Cantàbric, i el Vàlencia-Madrid en les connexions prioritàries transeuropees. “Ja hem presentat l’esmena i vull anunciar que hem aconseguit que tots els eurodiputats de València i d’Aragó al Parlament Europeu donen suport a la iniciativa del president de la Generalitat, Ximo Puig, i del president d’Aragó, Javier Lambán, per a dir alt i clar que la Comunitat Valenciana i Aragó no es poden quedar excloses de les xarxes prioritàries de transport”, ha afirmat Rodríguez-Piñero.

L’eurodiputada confia que, amb l’esmena que ja han presentat, es puga esmenar l’errada de l’anterior govern de Mariano Rajoy de deixar fora aquests dos eixos ferroviaris.

El vot en el ple, previst per a desembre

L’eurodiputada valenciana ha assegurat que confien “que en la votació del pròxim 25 d’octubre, en la Comissió de Transport, puga traure avant aquesta esmena”. A més, ha explicat que el vot en ple està previst per al mes de desembre.

Rodríguez-Piñero ha afirmat que, després de la votació del 25 d’octubre, continuaran “treballant fins el dia que es vota en ple per a aconseguir el vot dels eurodiputats de totes les regions, encara que lògicament ja hem tingut converses amb els eurodiputats espanyols que es troben en la comissió de transport i tots estan d’acord a donar suport a aquestes esmenes”.

Fa dues setmanes, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el d’Aragó, Javier Lambán, van mantindre una reunió amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, qui es va comprometre a donar suport a la iniciativa perquè torne a ser una prioritat.

També et pot interessar

stats