Torrent enceta nova ronda de converses en busca de president

El camí per a triar president a Catalunya es presenta ple d´obstacles després del fracàs de la candidatura de Sánchez.

Imatge de la capçalera de la manifestació a favor de Tabàrnia celebrada a Barcelona

Mentre el procés per a la investidura d´un nou president segueix encallat, els contraris a la independència convocaren una nova manifestació a favor de Tabàrnia. Un concepte que anys abans havia promogut en les xarxes socials l´entitat Barcelona is not Catalonia i que la victòria de Ciutadans en les eleccions autonòmiques de Catalunya del 21 de desembre va impulsar. 

 

La plataforma rebutja la independència de Catalunya d´Espanya i ho fa utilitzant alguns dels arguments dels separatistes. L´'Espanya ens roba' és, en boca de Tabàrnia, 'Tractoria ens roba'. I quan diuen 'Tractoria' es refereixen a Lleida i a Girona. També parlen d´altres greuges, com ara l´espoli fiscal i la llei electoral. I, fins i tot, plantegen un referèndum. A l´hora de buscar complicitats, Tabàrnia també recorre a la mobilització ciutadana. De moment, la protesta més multitudinària l´han feta a Barcelona i, també en aquest cas, han seguit els passos dels independentistes. Ofrena floral en el monument a Rafael de Casanova i marxa reivindicativa fins a la plaça de Sant Jaume.

 

Una altra cosa són consignes i banderes. Els 'tabarnesos' substitueixen les estelades per banderes espanyoles; el Segadors per l´himne d´Espanya i les caretes de Puigdemont per altres d´Albert Boadella, l´actor i dramaturg que s´autodenomina president de Tabàrnia en l´exili. El moviment independentista és molt crític amb Tabàrnia, sobretot per la presència en les seues files de persones com Jaume Vives, a qui acusen d´homòfob, xenòfob i masclista. 

També et pot interessar

stats