Torreblanca dona el pas definitiu per a reactivar el projecte de construcció del PAI del golf

L'Ajuntament manté negociacions amb Acuamed per a garantir el subministrament hídric en la zona

El projecte del PAI de golf a Torreblanca / À Punt NTC
09 d'abril 2024 - 20:55

L'Ajuntament de Torreblanca ha fet aquest dijous el pas definitiu per a reactivar el projecte de construcció d'un megacomplexe amb camp de golf. Es tracta d'un projecte que fa dues dècades que espera el desenvolupament definitiu i que ara podrà ser una realitat, després que la nova alcaldessa, Tania Agut, haja aconseguit desbloquejar-ho, segons ha informat el consistori en un comunicat.

De fet, a les 13:30 hores s'ha celebrat una comissió informativa extraordinària per a votar l'aprovació definitiva de la proposta d'adjudicació de la condició d'agent urbanitzador a l'Agrupació d'Interés Urbanístic Azahar Sea Torreblanca, del programa d'actuació integrada per al desenvolupament dels sectors IV, VII, VIII, IX i X de sòl urbanitzable. Precisament són els terrenys sobre els quals s'executarà aquest projecte, que ara podrà veure la llum.

Agut ha assegurat que "després de mesos de moltíssima faena, per fi ha donat els seus fruits". La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha resolt que els terrenys afectats mantenen la classificació de sòl urbà i això permet continuar amb la tramitació de l'adjudicació del PAI. Segons la primera edil del municipi, "aquesta adjudicació és sinònim de creixement i oportunitats per a Torreblanca" i s'ha mostrat "orgullosa" del treball del consistori.

Per part seua, Rosana Villanueva, regidora d'Urbanisme, ha destacat que sempre ha cregut en aquest projecte "perquè és el que crearà oportunitats, no sols als propietaris dels terrenys, sinó a totes les persones que viuen a Torreblanca". Segons ha dit, "és una manera d'ajudar a potenciar el turisme i crear ocupació".

No obstant això, l'adjudicació de la condició d'urbanitzador a l'Agrupació, que integren els propietaris de la major part del terreny a urbanitzar, queda supeditada a complir una sèrie de requisits, en els quals ha estat treballant l'equip de govern local i que encara estan en vies de solució.

Subministrament hídric

Entre la documentació aportada per l'Ajuntament per a garantir la legalitat s'inclou l'estudi jurídic de KPMG avalant la viabilitat del projecte si hi ha garantia d'aigua i es compleixen les normes del Pativel. Precisament, fins ara no s'havia comptat amb informes externs, que ara s'han encarregat per a tindre major seguretat en l'àmbit jurídic, tècnic i econòmic i que dona llum verda a l'adjudicació del procés d'urbanització.

Respecte a les necessitats del subministrament suficient d'aigua per a dur a terme aquest projecte, l'Ajuntament ha assegurat que manté negociacions molt avançades amb Acuamed per a garantir el subministrament hídric. Segons ha indicat el consistori en un comunicat, en el moment que l'Associació complisca amb els condicionants que s'estableixen, no hi hauria cap problema perquè se signe aquest acord.

A més, s'haurà d'ajustar el cronograma de les obres d'acord amb el que es preveu en la resolució de la Direcció General d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, de manera que les obres d'urbanització del PAI puguen ser recepcionades per l'Ajuntament de Torreblanca abans del 12 de maig del 2028.

També et pot interessar

stats