Torra vol eixir de la taula de negociació amb "una data per al referèndum d'autodeterminació"

JxCat i ERC traslladen al Parlament de Catalunya el xoc per les negociacions amb el govern espanyol.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en el ple del Parlament
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en el ple del Parlament / David Zorrakino (Europa Press)

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra (JxCat), ha assegurat aquest dimecres que l'objectiu de la part catalana independentista en la taula de diàleg entre governs és aconseguir "una data per al referèndum" d'autodeterminació.

Ho ha dit en la sessió de control al president en resposta a una pregunta del líder d'ERC en el Parlament, Sergi Sabrià, que li ha retret amb duresa les crítiques emeses des de JxCat en l'acte de Perpinyà amb Carles Puigdemont, perquè considera que "van menysprear" la taula de diàleg.

Les paraules a Perpinyà de l'exconsellera Clara Ponsatí titllant d'"enganyifa" la taula de negociació han derivat en un nou xoc parlamentari entre ERC i Junts per Catalunya.

El president s'ha defensat assegurant que l'independentisme comparteix objectiu --l'exercici de l'autodeterminació i l'amnistia-- i que, malgrat que miren la taula de diàleg amb "prudència i escepticisme", hi volen continuar treballant per a aconseguir-ho.

Aragonès: "Mobilització i negociació han d'anar de la mà"

El vicepresident del govern català, Pere Aragonès (ERC), ha reivindicat la taula de diàleg amb el govern espanyol i ha assegurat que, per a aconseguir la resolució al conflicte català, la mobilització independentista als carrers ha d'anar acompanyada de la negociació entre tots dos executius."Mobilització i negociació han d'anar de la mà", ha defensat aquest dimecres en seu parlamentària.

El dirigent republicà ha qualificat d'"esdeveniment importantíssim i històric" la reunió que es va produir la setmana passada en el Palau de la Moncloa entre les delegacions designades pel govern espanyol i la Generalitat, que sectors de l'independentisme -principalment des de JxCat- han qüestionat en els últims dies.

També et pot interessar

stats